Mijn naam is Ingrid van Toor en mijn praktijk ben ik in 2018 begonnen. Ik werk met mijn partner vanuit ‘van Toor coaching’ en in 2021 heb ik daarnaast ‘Oog voor jou’ opgericht. We hebben onze praktijk aan huis.

Ik voel veel dankbaarheid dat ik mijn passie om mensen te begeleiden kan uitvoeren. Ik begeleid mensen om weer in contact te komen met zichzelf, in het hier en nu te zijn en hun eigen kracht te ervaren. Tijdens het coachen maak ik gebruik van familie- en organisatieopstellingen en vlindermassages. Elke keer als ik aan het werk ben voel ik verwondering vanwege de puurheid, de kracht en de helpende inzichten die hieruit ontstaan.

Zelf heb ik door het systemisch werk flinke stappen gezet in mijn persoonlijk welzijn. Zo heb ik een bepaalde zwaarte in mijn leven kunnen loslaten, waardoor ik nu meer vrijheid ervaar. Ik ben de jongste uit een gezin van 6 kinderen en ben na het overlijden van mijn oudste zus (ik was toen 5 jaar) zorg gaan dragen voor mijn ouders. Pas rond mijn 50ste ben ik me gaan realiseren hoe groot de impact hiervan was op mijn leven.

Met grote regelmaat krijg ik van coachees terug dat ze positieve veranderingen ervaren in hun leven op het vlak van persoonlijk welzijn en in het contact met anderen. De uitspraak ‘verander de wereld, begin bij jezelf’ komt hier mooi in tot uitdrukking. Het systemisch werk laat zien dat er iets is dat veel groter is dan wij kunnen bevatten en dat zijn invloed heeft op ons functioneren. In opstellingen komen we daarmee in contact en voelen we het wonderbaarlijke en de kracht ervan.

Lange tijd heb ik als logopediste in het speciaal basisonderwijs gewerkt, en heb me middels een opleiding uitgebreid verdiept in autisme. Van daaruit ben ik op diverse scholen kinderen gaan begeleiden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Inmiddels ben ik gestopt met werken binnen het onderwijs.

Mijn opleidingen tot familie- en organisatieopsteller heb ik gedaan bij Elmer Hendrix in Dieren (eigenaar van IVSW en auteur van ‘zinnen die de ziel raken’ en ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’).

De opleiding voor familieopstellingen met kinderen en jongeren heb ik gevolgd bij Ingrid Dykstra (auteur van ‘kind en familielot’ en ‘familieopstellingen met kinderen en jongeren’) en is in juli 2021 afgerond.

Bij Anne Verwaal heb ik in 2020 de cursus ‘from womb to world’ gevolgd. Hieruit gebruik ik informatie in onze cursussen en opleiding familieopstellingen en bij mijn persoonlijke begeleiding.

Ik hou ervan om met anderen in contact te zijn en gesprekken te voeren. Ook heb ik een verzorgende kant in me, die tot uiting komt in de massages die ik geef. Daarnaast verzorg ik samen met mijn partner opstellingsdagen, cursusavonden met familieopstellingen en verbindende communicatie.

Mocht je met vragen of problemen rondlopen en zou je graag verandering willen, dan kan ik samen met jou de verdieping in om te kijken wat er in je onderbewuste speelt en er een positieve wending aan geven. Wees welkom.